Young Boys

Young Boysin historiaa ja toiminnan tarkoitusta

Young Boys on vuonna 2010 perustettu futsaaliin keskittyvä joukkue. Young Boys pelaa Ristiinan pallon eli RiPan alaisuudessa Keski-, Itä- ja Kaakkois-Suomen 2.divisioonaa. Joukkue on hyvän ja tiiviin kaveriporukan yhteen hitsautunut tiimi. Pelaajista useat ovat pelanneet jo yli kymmenen vuotta yhdessä jalkapalloa Mikkelin alueen eri joukkueissa. Joukkue on muuttunut jokaisen kauden jälkeen enemmän tai vähemmän, mutta henki on säilynyt joukkueessa koko sen olemassaolo historian ajan hyvänä. Young Boys joukkueen päälimmäinen tarkoitus on palloilun harrastaminen myös talvella jalkapallokausien päätyttyä. Myös kavereiden näkeminen sekä yhteiset illanvietot on arvostuksessa hyvin korkealle joukkueen sisällä.

Peliasut

Young Boysin virallinen peliasu on musta paita, mustat shortsit ja mustat sukat. Joukkueen vieraspeliasu on vaaleansininen paita, mustat shortsit ja vaalensiniset sukat.

Kausi 2010-2011

Ensimmäisen kauden Young Boys pelasi Kaakkois-suomen sarjassa sijoittuen yhdeksän joukkueen sarjassa lopulta toiseksi. Finaalissa tappio tuli venäläis painoitteiselle Atomeille selvin 5-0 numeroin. Tämä oli hieno saavutus joukkueelta, joka oli asettanut itselleen tavoitteeksi päästä ensin runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon, jotta ei oltaisi sarjan viimeisiä. Runkosarjassa joukkue hävisi useampana vuotena Kaakkois-piirin futsal sarjaa hallinneelle Lappeenrantalaiselle WIFK:lle sekä niin ikään Lappeenrantalaiselle Parrulle 6-2. Muuten YB voitti tai pelasi ottelunsa tasan ollen runkosarjassa lopulta neljäs ja näin ollen pääsi viimeisenä joukkueena mitalipeleihin.

Välierissä vastaan asettui juuri sarjan ennakkosuosikki WIFK. Ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen 2-2 lukemiin. Young Boys onnistui tasoittaa ottelu vain 2,5 minuuttia ennen täyttä aikaa Ville "eurolanne" Laamasen yläkulma vedolla, josta löytyy todistusaineisto tästä linkistä. Joukkueiden paremmuus ratkaistiin siis perinteisellä rangaistuslaukauskilpailulla, jossa YB oli hieman terävämpi (Rangaistuslaukaukset näkyvät myös edellisestä linkistä). Finaalissa tuli sitten jo mainittu 5-0 tappio, mutta YB:n ensimmäinen kausi ja ensimmäinen mitali oli tosiasia.

Kausi 2011-2012

Toiseen kauteen lähdettäessä joukkueen pelaajisto muuttui hyvin paljon. Ripa ja Ripa Young Boys yhdistivät pelaajansa ja näin Ristiinaan muodostui vain yksi ja ainoa Futsal-joukkue, Young Boys. Täksi kaudeksi päätimme osallistua Keski- ja Itä-Suomen futsalin 2.divisioonaan. Yksi syy sarjan vaihtoon oli Kaakkois-Suomen piiristä tullut ehdotus, että meidän kannattaisi kokeilla tämä kausi mieluummin siellä, kuin Kaakkois-Suomessa. Toinen syy oli se, että tuolloin Kaakkois-Suomi ja Helsingin piiri yhdistivät futsalin 2.divisioonan ja näin ollen pelimatkat olisivat pidentyneet huomattavasti. Tämä ei pelaajia houkutellut, joten päätimme osallistua Keski-Suomen sarjaan.

Ennen sarjaa joukkue rankattiin jokaisessa kausiennakossa viimeiseksi. Tämä johtui Keski-Suomen joukkueiden huonosta informaatiosta meidän joukkuettamme kohtaan ja he myös pitivät omaa sarjaa kovempana kuin sen hetkistä Kaakon sarjaa. Tasoero näiden kahden sarjan välillä olikin huomattava, mutta kaikista ennakkoasetelmista huolimatta YB oli sarjassa toinen häviten sarjan ykköspaikan nykyään jo Futsal-Liigaa pelaavalle Liikunnan Riemulle. Sarja oli hyvin opettavainen ja varsinkin LPK, Feeniks, Kady sekä Liikunnan Riemu näyttivät futsalin taktista osaamista meidän joukkueellemme. YB olikin perustunut enemmän yksilötaitoon eikä niin joukkueen taktiikan kehittämiseen.

Kausi 2012-2013

Toinen kausi Keski-, Itä- ja Kaakkois-Suomen Futsal sarjassa oli astetta kovempi. Sarjaan oli tullut lisää joukkueita ja vaikka Riemu nousi valtakunnalliseen ykköseen, niin tilalle tuli vähintään yhtä tasokas joukkue Joensuusta, nimittäin SC Riverball. Riverballia YB ei ole ainakaan vielä (5.12.2013) pystynyt parketilla kukistamaan, mutta uskomme sen päivän koittavan vielä jonakin päivänä. Kauden 2012-2013 sarjassa YB oli lopulta kolmas jääden mainitun Riverballin ja Feeniksin taakse. Vaikka joukkueen toiminnan tarkoitus on pääasiassa pitää joukkueena hyvää aikaa futsaalin parissa, niin kyllä se sarjavoitto lämmittäisi jokaista pelaajaa kauden päätyttyä.

Kaudesta jäi käteen neljä tappiota, joista pahimmat olivat Feeniksille kärsitty 2-7 tappio kotona sekä Riverille 10-5 tappio Joensuussa. Joukkueen yhden pelin maaliennätys puolestaan syntyi kauden viimeisessä pelissä Warkauden Hukka-Palloa vastaan, jossa 40 minuutin pelin jälkeen taululla oli 23-7 lukemat Young Boysille. Kolmas sija oli pienoinen pettymys, koska joukkueella olisi ollut mahdollisuuksia, jopa sarjavoittoon ja sitä myötä päästä karsimaan itsensä sarjaporrasta ylöspäin. Toivotaan, että Young Boys olisi seuraavan kauden jälkeen ensimmäistä kertaa historiassa sarjansa paras joukkue.

Kausi 2013-2014

Joukkue taisteli kolmatta vuotta peräkkäin Keski- Itä- ja Kaakkois-suomen 2.divisioonaan futsal parketeilla. Sarjassa taisteli edelliseen tapaan tuttuja joukkueita, mutta Joutsasta saatiin uusi joukkue nimeltään JoSePa. Young Boysin kausi lähti erittäin vahvasti liikkeelle, kun sarjan ensimmäisestä kuudesta ottelusta pojat nappasivat kuusi voittoa. Ensimmäisellä kierroksella ainoastaan LPK sekä SC Riverball pystyivät kaatamaan pojat. Ensimmäinen kierros oli tulokseltaan tyydyttävä, mutta tärkeät pistemenetysket ennakkoon tiedetylle SC Riverballille sekä LPK:lle olivat kova isku kesken kauden. Toisella kierroksella joukkue ei ollut enää yhtä hyvässä iskussa kärkipään joukkueita vastaan. Young Boys pystyi voittamaan lopulta ainoastaan sarjataulukossa alemmalle jääneet joukkueet. Lopulta pojat olivat sarjassa neljänsiä, kun loistavaa debyyttikauttaan pelannut JoSePa sijoittui lopulta kolmanneksi.

Kausi 2014-2015

Joukkueelle ei pystytty hoitamaan valmentajaa/taustoja, jotta kauteen olisi ollut järkevä lähteä. Tämän vuoksi joukkue päätti jättää sarjassa pelaamisen väliin.