19.12.2013

Ennakko Joensuun matkasta

Toivottavasti Jesse jatkaa maalien tekoa
myös Joensuussa
Lauantaina RiPa Young Boys vaihtaa farkut pelihousuihin ja matkaa kohti Joensuuta, jossa vastassa on isäntäjoukkueet JIPPO ja SC Riverball. Matkaan saadaan mukaan melkein kolmen kentällisen verran pelaajia, mikä on välttämätöntä, kun päivän aikana pelataan lähes peräkkäin kaksi kovatasoista ottelua. Kenttäpelaajista matkaan lähtee Tuukka Sirviö, Pietu Nykänen, Mikko Kaminen, Juuso Savikurki, Jarmo Orava, Toni Hänninen, Erno Mäkeläinen, Jesse Paasonen, Jani Kaminen, Juuso Kakkonen ja Vili Häkkinen. Matkassa on myös mukana Young Boys Fani ry:n puheenjohtaja Niilo "Huju" Laasonen sekä huoltaja Jarkko Härkänen. Vakiokalustosta puuttuu vain Joonas Heinikainen, joka on keräämässä massaa seuraavalle vuodelle suvun joulupatojen äärellä.


Young Boysin kausi on ollut eläväinen maalivahtien suhteen ja lauantaina maalia vahtiikin kauden kuudes maalivahti. Tolppien väliin on saatu Mikkelin Palloilijoiden maalivahti Tuomo Hiltunen, joka sanoi lähtevänsä mielellään Joensuuhun auttamaan meidän joukkuettamme.

Sarjassa alkaa näkymään tasoeroja kun LPK, SC Riverball sekä RiPa Young Boys ovat jo pienoisella karkumatkalla muihin joukkueisiin nähden. Lauantaina Young Boys kohtaa ensin JIPON ja vain tunnin tauon jälkeen SC Riverballin. Lauantain peleissä on siis tärkeitä pisteitä jaossa jokaiselle joukkueelle. JIPPO varmasti haluaa vankistaa omaa asemaansa keskikastissa ja SC Riverball haluaa varjella, ettei tappiosarake saa ensimmäistä merkintää. Young Boys taas ei tykkää hävitä ja haluaa aloittaa joulun vieton voittoisissa tunnelmissa ja näin kasvattaa piste-eroa muihin sarjan joukkueisiin. Lauantaina nähdään, että aiheuttaako Young Boys SC Riverballille heidän kauden ensimmäisen tappionsa ja palaako pojat täyden kuuden pisteen ryöstöretkeltä Joensuusta vai jääkö reissulta vain laiha luu käteen.


Young Boys on saanut myös haastateltua SC Riverballin Olli Muttosta ennen viikonlopun pelejä.

HAASTATTELU:


1. Teillä on perjantaina paikallisderby Pops-78 ja lauantaina kärkikamppailu RiPa Young Boyseja vastaan. Onko teidän joukkueella vaarana, että olette ylilatautuneita viikonlopun tärkeisiin peleihin?

"Ei ole, että ollaan totuttu pelaamaan otteluita hyvin tiiviissä tahdissa, että ei pitäis olla ongelmaa sen asian suhteen."

2. Kumpaa ottelua odotatte enemmän?

"Molemmissa otteluissa on erilainen jännitys. Derby on aina derby ja siinä on erilainen lataus, kun tuntee vastustajan pelaajat hyvin tarkkaan entuudestaan. Kärkimatsi on taas tärkeä peli sarjan kannalta mitä ei saa hävitä. Kuitenkin paikallispeliä odotamme ehkä enemmän."

3. SC Riverbalilla seitsemän peliä ja 18 maalia omiin. Johtuuko teidän hyvyydestä vai vastustajien huonoudesta päästettyjen maalien pieni määrä?

"Kyl se on omaa onnistumista. Tänä vuonna ollaan taas vuoden kokeneempia ja valmennuskin on ottanut harjoituksissa puolustuspelaamisen reenaamisen kohteeksi entistä tarkemmin. Taktista osaamista puolustamisessa on kehitetty. Onhan vastustajilla tietysti ollut paljon paikkojakin, mutta hyvin ollaan kyllä puolustettu tähän mennessä."

4. Oletteko miten luottavainen, kun kohtaatte Young Boysin lauantain ottelussa?

"Olemme hyvin luottavaisia. On kuitenkin kotipeli, joka sytyttää joukkueen varmasti pelaamaan kärkipeliin. Uskon myös, että joukkueen asenne on kohdillaa, koska on tärkeä saada muilta joukkueilta pisteitä ja tämän pelin pisteet ovat hyvin tärkeät."

5. Paljonko ottelu Young Boyseja vastaan päättyy?

"7-4"

6. Mitkä ovat ottelun 1 X 2 kertoimet?

" 1     X      2
1,85 2,30 2,55"


Joensuu Areena
Klo 14.00 JIPPO - RiPa Young Boys 
Klo 17.00 SC Riverball - Ripa Young Boys


Teksti: Joonas Heinikainen & Annariikka Häkkinen
Kuva: Emma Klen
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti