22.12.2013

Joensuusta voitto ja tappio

Pojat matkasivat lauantaina Joensuuhun, jossa vastaan asettuivat JIPPO ja SC Riverball Joensuusta. Joukkue saapui hyvissä ajoin Joensuu Areenalle ennen ensimmäistä peliä ja tunnelma oli hyvin luottavainen päivän peleihin. Itse peleihin saatiin siis lähes kolmen kentällisen verran pelaajia ja Tuomo Hiltune uutena (laina) maalivahtina odotti ensimmäisiä pelejä Young Boysin paidassa ilman hermostuneisuuden merkkejä

JIPPO - RiPa Young Boys 4-9 (2-4)

1. Puoliaika

Tuukka pelasi jälleen vahvasti
Otteluun lähdettiin kovalla prässillä, joka tuotti alusta alkaen vaikeuksia vastustajalle. Maalinteon aloitti vierasjoukkueen kapteeni Tuukka "3+1" Sirviö, joka täräytti pallon häkkiin kovalla kaukolaukauksellaan. Tästä ottelu jatkui young boyssin hallinnalla. Vastustaja pääsi muutamiin varallisiin vastahyökkäyksiin, mutta yritykset kilpistyivät hienosti maalilla debytoineen Tuomo ”Koira” Hiltuseen. Ensimmäisellä puoliajalla luottiin paljon hyviä maalipaikkoja, joista onnistuttiin tekemään vain neljä maalia. JIPPO käytti myös poikien nukahdukset hyödykseen ja viimeisteli kaksi maalia poikien verkkoon. Ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 2-4.

2. Puoliaika

Toiselle puoliajalla Young Boys sai hyvän alun. Luoduista maalipaikoista viimeisteltiin tappavan tehokkaalla prosentilla ja peli oli nopeasti 2-7 vierasjoukkueelle. Tämän jälkeen vastustaja pääsi rokottamaan Young Boysseja kahdesti kaventaen tilanteen lukemiin 4-7. Young Boys kaunisteli lukemia vielä kahdella maalilla ja loppulukemat olivat 4-9 pojille.

Kokonaisuudessaan joukkue voi olla tyytyväinen peliin. Pallo liikkui hyvin ja harjoituksissa harjoitellut kuviot alkavat tuottaa pientä hedelmän poikasta itse peleihin. Edelleen pieni muotoinen tehottomuus maalinteko tilanteissa vaivaa joukkuetta, koska tämänkin pelin olisi voinut ratkaista aikaisemmin paremmalla viimeistelyllä. Positiivistä oli myös Juuso ”Kiikarit rikki” Savikurjen maalihanojen aukeaminen.

jalkaansa Riverball pelissä.
Toinen ottelu oli kovaksi tiedettyä SC Riverballia vastaan ja ottelun panoksena oli sarjataulukon ykköspaikka. Otteluun lähdettiin tälle kaudelle hyvin epätyypillisellä puolustus voittoisella taktiikalla, jonka kautta pyrittiin rikkomaan vastustajan peliä nopeilla vastaiskuilla. Ottelu lähti poikien kannalta hienosti käyntiin, kun pelin alussa erään hyökkäyksen pääteksi pallo pomppi Riverin pelaajasta verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue pääsi tasoittamaan ottelun 1-1 Young Boysin nukahduksen johdosta. Young Boys pääsi kuitenkin nopeasti tasoituksen jälkeen johtoon, kun Tuukka Sirviö viimeisteli 1-2 osuman vastahyökkäyksen päätteeksi.

Kotijoukkueen tasoitus tuli hyvin kyseenalaisella tuomiolla. Young Boysin Pietu Nykästä rikottiin täysin selvästi Riverin kenttäpuoliskolla, mutta tuomari ei pilliin viheltänyt vaikka sen suuhun asti saikin laitettua. Vastahyökkäyksen päätteeksi kotijoukkue sai maalin ja tilanteeksi 2-2. Vain hetki tasoituksesta ja riverballille vihellettiin rangaistuspotku, kun Jesse Paasonen rikkoi vastustajan pelaajaa rangaistusalueen sisällä keltaisen arvoisesti. Vierasjoukkueen lasien läpi katseltuna tilanne oli melko heppoisesti tuomittu, mutta ennen kaikkea keltainen kortti tilanteesta oli melkoinen ylilyönti. Kuudesta metristä ammuttu laukaus päätyi lopulta Young Boysin maaliin ja Riverball siirtyi ottelussa 3-2 johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä yksi maali, kun hyvällä pelipäällä ollut kotijoukkueen Olli Muttonen viimeisteli maalin edestä lukemat 4-2.

Toiselle puoliajalle pojat lähtivät raivokkaaseen takaa-ajoon. Peliä ennätettiin pelata vain viisi minuuttia ja Young Boysilla oli kumuloituvia jo viisi kappaletta. Tuomareiden vaihtelevasta linjasta ei ainakaan vierasjoukkue saanut missään vaiheessa minkäänlaista otetta. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla tuntui, että kentällä pystyi tekemään mitä tahansa ilman virheitä. Toisella puoliskolla tämä ei enää pätenytkään, joten Young Boysin kumuloituvat täyttyivät toisen puoliskon alkuminuuteilla. Ottelussa alkoi olla ratkaisun makua, kun ensimmäisellä puoliajalla keltaisen kortin saanut Jarmo ”sähäkkä” Orava yritti ennättää palloon ennen vastustajan maalivahtia. Huomattuaan maalivahdin kerkeävän ensin palloon Jarmo yritti pysäyttää vauhtinsa, mutta liukastui jalat edellä päin vastaan tullutta Juha-Matti Ryynästä. Jarmolle toinen kortti ja punaisella ulos sekä Riverille kahden minuutin ylivoima. Riveri pelasi ylivoimansa yllättävän heikosti eikä takaiskuja Young Boysin puolesta päässyt onneksi syntymään. Hetki alivoiman jälkeen Young Boysin toivo heräsi kun Mikko ”Mikkelin komein” Kaminen viimeisteli varmasti 4-3 kavennuksen maalin edustalta. Huumaa ei kauaa kestänyt kun vastustaja joukkueen Olli Muttonen vei jälleen riverin kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen valmennusjohto päätti lähteä hakemaan kavennusta reikäpaidalla. Pojat pelasivat ensimmäistä kertaa reikäpaitaa tällä kaudella ja peli pyöri hyvin Riverin päädyssä. River kuitenkin puolusti tiukasti ja pääsi viimeistelemään kaksi maalia kesken Young Boysin pyörityksen. Tuukka Sirviö kaunisteli vielä lukemia pilkulta ja erittäin tunteikas ottelu päättyi lopulta riverin 7-4 voittoon.

Pisteet kärkikamppailusta jäivät siis Joensuuhun. Ottelusta tuli odotetun tiukka vääntö, jossa Riveri oli loppujen lopuksi vahvempi joukkue. Pojat voivat olla kuitenkin tyytyväisiä esitykseensä. Joukkue esitti loistavaa asennetta ja halua voittaa ottelu aivan loppu sekunneille asti. Edellä pelattu JIPPO ottelu ei näyttänyt painavan Young Boysin pelaajien jaloissa lainkaan, niin tappiota ei voi mitenkään laittaa sen syyksi. Ottelun tuomarilinja oli suuri mysteeri, josta jäi erittäin paha maku. Tuomarit eivät ratkaisseet peliä ja River ansaitsi voittonsa, mutta tuomareiden toiminta oli ajoittain erittäin kyseenalaista. Tuomari toiminta kuumenti poikien tunteet luultavasti pahemmin kuin koskaan. Lyhyellä varoitusajalla mukaan tullut Mikkelin Palloilijoiden maalivahti Tuomo Hiltunen pelasi erittäin hyvät ottelut ja Young Boys kiittääkin Tuomoa maalivahtivajeen paikkaamisesta.