16.12.2013

La 14.12.2013 RiPa Young Boys - JoSePa 5-2 (2-1)

Ilari pelasi hyvän ottelun
RiPa Young Boys kohtasi La 14.12 uuden tuttavuuden Joutsasta. JoSePasta ei joukkueellamme ollut muuta ennakkotietoa, kuin muiden joukkueiden kanssa käydyt keskustelut. Tiedossa oli, että hyvin nuori ja tekninen joukkue, mutta joukkueen taktinen osaaminen ei ole kuitenkaan sarjan parasta. Eli hyvin samantyylinen joukkue, kuin itse Young Boys. Otteluun saatiin 11 kenttäpelaajaa ja maalivahtien kova rotaatio jatkui myös tässä pelissä, kun kauden neljäs maalivahti teki tänä kautena avauksen Young Boysin paidassa. Ilari "mun takia ette häviä" Pursiainen pelasi itse asiassa ensimmäisen sarjapelinsä Young Boysin paidassa kautta historian.



1. Puoliaika


Peli oli alusta asti hyvin nopeatempoinen ja päädystä päätyyn mentiin hyvin nopealla tahdilla. Kumpikin joukkue loi hyökkäyksiä, mutta maalivahdit olivat hyvässä vireessä läpi ottelun torjuen useat maalintekoyritykset. Maalitehtailun aloitti kuitenkin kotijoukkue, kun Joonas "Tehkää nyt joku se maali" Heinikainen sai katkaistua keskialueella vastustajan syötön, josta Young Boys pääsi ylivoimahyökkäykseen. Joonas syötti oikealle laidalle Juuso "ex-kiikari" Kakkoselle, joka pommitti sydämensä kyllyydestä pallon oikeaan yläkulmaan ja Juuso pääsi vihdoinkin heittämään gorillan pois selästä vieden Young Boysin 1-0 johtoon. Peli jatkui samanlaisena molempien vyöryttäessä hyökkäyksiä ja JoSePa kolisteli kolmekin kertaa kotijoukkueen ylärimaa. Ilari Pursiaisella oli ollut pelisilmää näissä tilanteissa, että ei se pallo maaliin mene. Ilari tokaisi, että "Jos se pallo menee pään yli, nii en minä siihen koske. Joko se menee yli tai osuu ylärimaan, mut en minä sitä ala yrittää ottaa kiinni." Mitat oli sentilleen oikein ja yhtään maalia näistä tilanteista ei JoSePalle tullut. 

Kotijoukkue iski seuraavankin maalin. Jani "The Manager" Kaminen löysi poikittaissyötöllä tilaa vastustajien puolustusryhmityksessä ja pallo löysi takatolpan vieressä majailevan Jarmo "Rainbow-Flick" Oravan, joka ensimmäisellä kosketuksella laukoi pallon kohti maalia. Jarmon laukauksessa vastustajan maalivahti oli hyvin mukana ja sai käden vielä vedon eteen, mutta pallo valui kuitenkin yli maaliviivan ja siirtäen Young Boysin jo 2-0 johtoon. Kun peliaikaa oli jäljellä enää yksi minuutti ensimmäistä puoliaikaa, niin JoSePa sai rakennettua painetta kotijoukkueen puolelle. Vierasjoukkueen pelaaja syötti laidalta nätisti Young Boysin puolustajan "puikoista" viiden metrin tienoille, jossa hyökkääjä laittoi pallon maaliin ja tilanteeksi 2-1. Näissä lukemissa siirryttiin tauolle.

2.Puoliaika


Mikko sanoi nähneensä liekit pallossa kovan vetonsa vuoksi.
Harmi ettei niitä saatu tallennettua.
Ensimmäisen puoliajan vielä töissä ollut Tuukka "El Capitano" Sirviökin saatiin vihdoinkin vahvistamaan kotijoukkueen rivejä. Toinen puoliaika oli hyvin taisteluhenkinen ensimmäisestä syötöstä lähtien. Viimeinenkin katsoja, joka ei lajista mitään ymmärrä, niin tajusi, että parketilla pelaa kaksi joukkuetta, joista kumpikaan ei halua hävitä tätä ottelua. Ylilyöntejä ei kuitenkaan nähty, mutta joukkuevirheitä tuli ensimmäistä puoliaikaa enemmän. Young Boys sai toiselle puoliskolle pahimman alun, kun parin minuutin pelin jälkeen JoSePan pelaaja katkaisee kotijoukkueen maaliheiton keskialueella. Kun Young Boysin hyökkääjät olivat menossa samaan aikaan kohti vastustajan maalia, niin tilanne oli 3 vs. 2 ylivoimahyökkäys JoSePalle. Nyt ei loistavan pelin pelannut Ilarikaan saanut tätä hyökkäystä torjuttua, vaan vieraille maali ja lukemat olivat tasan 2-2. 

Tasapelitilanteessa maalivahdit astuivat avainasemiin, kun molemmissa päissä esitettiin useita hienoja torjuntoja. Juuso "pätkätöis" Savikurki pyssytti maanuoliaisen kulmapotkusta vasempaan alakulmaan, mutta vastustajan maalivahti sai vielä jalan vedon eteen. Toinen veto samalta mieheltä ja taas uskomaton torjunta. Ilari piti taas kotijoukkuetta pystyssä torjumalla useat maalinpäin menevät vedot päädystä ulos. Kotijoukkueella oli pelin aikana yli kymmenen hyvää maalintekopaikkaa, mutta askelmerkit eivät sattuneet kohdilleen ja kenellekkään ei tuntunut maistuvan ratkaisijan viitta. Onneksi ratkaisija löytyi Young Boysin pelaajista. Kun pelikellossa oli enää neljä minuttia aikaa, niin Jesse "oikea yläkulma" Paasoselle saatiin pallo 10 metriin ja Jesse pommitti aivan oikeaan yläkulmaan pelivälineen ja kotikatsomo sai naatittavaa, kun Young Boys siirtyi 3-2 johtoon. Lähes heti maalin jälkeen JoSePan virheet tulivat täyteen ja Mikko "Komea kuin mikä" Kaminen meni asettelemaan pallon pisteelle ja pyssytti pallon voimalla oikeaan yläkulmaan. Numeroita päästiin kaunistelemaan vielä Jarmon toimesta lukemiin 5-3.

Käy katsomassa pelin kuvat täältä!


Young Boys on taas sarjan kärjessä, mutta yhden pelin vähemmän pelannut SC Riverball on kahden pisteen päässä. Young Boys kohtaakin ensi viikolla Joensuussa juuri SC Riverballin ja JIPON.


Young Boysin kokoonpano



Ilari Pursiainen mv
Jarmo Orava            (2+0) +1
Mikko Kaminen        (1+0) +1
Jesse Paasonen      (1+0) +1
Juuso Kakkonen      (1+0) +1
Joonas Heinikainen (0+1) +2
Vili Häkkinen            (0+1) +1
Jani Kaminen           (0+1) +2
Pietu Nykänen         (0+0) +1
Tuukka Sirviö          (0+0) 0
Erno Mäkeläinen     (0+0) 0
Juuso Savikurki       (0+0) -1

Teksti: Joonas Heinikainen
Kuvat: Emma Klen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti