9.2.2014

Young Boys rikkoi vanhoja ennätyksiä

Niilo on Young Boys joukkueen
Sitoutuneimpia pelaajia
Young Boysi paransi omaa peliään hävityn JIPPO ottelun jälkeen ja nappasi Ylämyllyn Yllätyksestä 25-1 voiton. Joukkue paransi esitystään, mutta myös muutama joukkueen ennätys laitettiin uusiksi kyseisessä ottelussa. Edellinen Young Boys joukkueen yhden ottelun tehtyjen maalien ennätys oli kaudelta 2012-2013, kun Hukka-Pallo hävisi Young Boyseille 23-7. Nyt kotijoukkue paransi ennätystään kahdella maallilla. Pelaajien henkilökohtaisia ennätyksiä kirjattiin ottelussa useita, mutta Mikko "Nyt onnistuu kaikki" Kaminen rikkoi myös yhden Young Boys joukkueen vanhoista ennätyksistä. Mikko on joukkueemme ainoa pelaaja, joka on kyennyt historian aikana tekemään yhden ottelun aikana kuusi maalia. Ennen tätä ottelua Jarmo Orava, Antti Hujanen, Ville Ahonen, Karra Väisänen ja Joonas Heinikainen olivat onnistuneet tekemään yhden ottelun aikana viisi maalia. Saa nähdä rikotaanko näitä ennätyksiä jatkossa.

Itse aamun peliin Young Boysin kokoonpanoon saatiin lopulta kaksi kentällistä pelaajia sekä molemmat maalivahdit. Ennen ottelua päätettiin joukkueena taistella loppuun asti vaikka oltaisiin 0-10 tappiolla. Tärkeintä oli säilyttää hyvä peli-ilme läpi ottelun. Nautitaan pelaamisesta ja tehdään sitä mitä osataan olivat ydinsanoma ennen ottelua joukkueelle. Tällä kertaa jokainen pelaaja olikin hyvin kuulolla ja kentällä nähtiin uudestisyntynyt Young Boys.

1.Puoliaika

Kotijoukkue laittoi paineen heti ottelun alusta lähtien Yllätyksen maalille ja loi tukun paikkoja jo ensimmäisessä vaihdossa. Ensimmäiset hyvät paikat vieraat vielä selvittivät, mutta kuparisen rikkoi ottelun tehomies Mikko Kaminen nätillä yläkulmavedollaan. Ottelu saatiin viidessä minuutissa 3-0 tilanteeseen, jonka jälkeen Yllätyksellä oli omat paikkansa. Matti Ollikainen teki neljä tärkeää torjuntaa, joten Yllätys pidettiin vielä maalittomana. Vierasjoukkueen painostus ei paria minuuttia pidempään kestänyt ja tämän jälkeen Young Boys vei puoliaikaa täysin oman mielen mukaan. Toni "Yksi on pakko tehdä" Hänninen teki puoliskon aikana ensimmäisen maalinsa Young Boysin paidassa ja pääsi näin pois nollakerhosta. Ensimmäinen puoliaika päättyi lopulta 9-0 lukemiin kotijoukkueelle.

2.Puoliaika

Mikko on viime peleissä päässyt harjoittelemaan
maalien tuulettamista
Ennen ottelua oli sovittu, että maalivahdit pelaavat ottelun puoliksi ja toiselle puoliskolle tolppien väliin asteli Niilo "100% osallistuminen joukkueen tapahtumiin" Laasonen. Vaikka ottelu oli tässä vaiheessa käytännössä ohi, niin vierasjoukkue ei lopettanut pelaamistaan missään vaiheessa. Tänään Young Boysilla vain onnistui kaikki ja miehet sekä pallo liikkui Kisakaaren lattialla mallikkaasti. Syötötkin napsahtivat oikeaan osoitteeseen läpi ottelun jokaisella pelaajalla. Kymmenen minuuttia ennen loppua Toni Hänninen ja Pietu Nykänen päättivät jättää ottelun lopun pelaamatta. Syynä oli, ettei kumpikaan pelaaja ollut täydessä kunnossa ja näin mahdollinen loukkaantuminen ratkaistussa pelissä päätettiin estää tällaisella ratkaisulla. Ottelun viime minuuteilla Yllätys sai tehtyä joukkueen ainoan maalin, kun vastustajan veto rangaistusalueen kaarelta upposi verkkoon. Ottelun lopussa kotijoukkue onnistui kiihtyvällä tahdilla tekemään maaleja ja lopulliset lukemat olivat kovinkin suurinumeroiset. Kotijoukkue Young Boys voitti ottelun 25-1.

Vaikka ottelu päättyikin selvin lukemin ja Young Boys pääsi jälleen pisteiden makuun, niin tärkeämpää oli pelaajien onnistuminen. Toivottavasti itseluottamus palasi pelaajille ja sarjan viimeiset kolme ottelua jaksetaan pelata samanlaisella tyylillä pelistä nauttien, kuin tässä ottelussa. Joukkueella on nyt kahden viikon tauko ennen seuraavia pelejä, joissa kohdataan Jyväskylässä Liikunnan Riemun kakkosjoukkue sekä Fs Feeniks. Tiukat ja nautittavat pelit varmasti tiedossa eikä pidä unohtaa kauden päätösottelua sarjavoitosta taistelevaa LPK:ta vastaan Kisakaaressa 8.3.