3.2.2014

Young Boysin pelaamisesta puuttui halu voittaa

Young Boys hävisi sarjassa toisen ottelun putkeen ja pisteet Rantakeitaalta kävi hakemassa JIPPO lukemin 4-9. Vierasjoukkue oli matkassa vain yhden vaihtomiehen voimin ja silti pystyi lopulta hyvin helposti voittamaan kotijoukkue Young Boysin heidän kotikentällään. Ottelun käännekohta taisi tapahtua jo edellisellä viikolla Riverball ottelussa. Tärkeän ottelun häviäminen, kun paikkoja oli ratkaista ottelu viimeisillä minuuteilla oli näköjään suurempi pala joukkueen itsetunnolle kuin saattoi aavistaa. Panoksen puuttuminen JIPPO ottelusta söi pelaajien motivaatiota joka heijastaa suoraan tulokseen.

1.Puoliaika

Jesse oli Young Boysin tehokkain pelaaja
JIPPO pyrki oletetusti pelaamaan hyvin hidasta ja rauhallista peliä vajaan kokoonpanon vuoksi. Tähän kotijoukkuekkin pelin alusta asti lähti mukaan eikä ottelun tempo noussut missään vaiheessa korkeaksi. JIPPO siirtyi alussa nopeasti 0-2 johtoon puolustajien virheiden seurauksesta. Yleensä varmaotteinen Joonas "Nyt ei ole minun päivä" Heinikainen on joukkueen puolustuksen viimeisimpänä lukkona, mutta tällä kertaa pari henkilökohtaista virhettä siivittivät vieraat kahden maalin johtoon. Puoliskon lopussa Young Boys sai painetta vieraiden päätyyn, mutta hitaat hyökkäykset sekä pallonsiirtelyt vetopaikoissa eivät vielä tuottaneet kaivattua tulosta. Young Boys sai avausmaalin, kun Mikko Kaminen kanttasi oikealta laidalta keskelle ja laukoi terävän laukauksen maalin perukoille. Nopeasti tämän jälkeen Jesse Paasonen tasoitti ottelun lukemiksi 2-2. Tässä vaiheessa peli-ilme kirkastui hieman, mutta puoliajan lopussa JIPPO rokotti jälleen kevyestä puolustuspelaamisen johdosta tilanteeksi 2-3. Näihin lukemiin puoliaika myös päättyi

2.Puoliaika

Kun ensimmäinen puoliaika oli hyvin hidastempoinen, niin JIPOn viisikko jaksoi hyvin pelata vielä toisenkin 20 minuuttisen samalla tahdilla. JIPPO lisäsikin heti puoliskon alkuun johtoaan ja tilanne alkoi näyttää hyvin synkältä. Syötöt eivät osuneet Young Boysin pelaajilla kohdilleen ja tietynlainen yrittämättömyys puolustaessa vaivasivat kotijoukkueen pelaamista. Puoliajan lopulla tilanteen ollessa jo 4-7 Young Boys pyrki vielä reikäpaidalla tulla tasoihin, mutta JIPPO iski kaksi maalia tyhjiin ja peli oli siinä. Ottelu päättyi lopulta JIPON 4-9 voittoon. Yleisön ja Young Boysin leiriin ilon tuulahduksia toi Niilo "Come on Young Boys" Laasosen upeat torjunnat ottelun lopussa.

Vaikka sarjavoitto ei ole enää mahdollista, niin kuitenkaan luovuttaa ei saa vaan täysillä yritetään siihen asti, kunnes tuomari viheltää pelin päättyneeksi 8.3 sarjan viimeisessä ottelussa. Joukkueella on nyt peiliin katsomisen paikka, jotta viimeiset neljä peliä pystytään pelaaman samanlaisella hyvällä ilmeellä kuten suurin osa kauden otteluista ollaan pystytty pelaamaan. Menestyspaineita Young Boysilla ei enää ole, joten toivottavasti peliesitys rentoutuu ja pelaajat voivat nyt nautti viimeisistä futsal-peleistä vähään aikaan. Hävityllä ottelulla on eroa, että hävitäänkö se kaikkensa antaneena kentällä vai luovuttamalla ottelu jo ennen aloitusvihellystä. Joukkue on kuitenkin täynnä taitavia yksilöitä ja muodostavat erittäin hyvän kokonaisuuden tähän sarjaan, mutta myös henkisesti pelaajien pitää olla mukana, jotta pelaamisesta pystyy nauttimaan. Young Boys yrittää etsiä "porkkanaa" viimeisiin peleihin, jotta peliesitys palaa joukkueen normaalille tasolle.

Young Boysin seuraava ottelu on 8.2 Kisakaaressa ja vastassa on Ylämyllyn Yllätys.