24.2.2014

Jyväskylästä tuliaisina kolme pistettä

Young Boys haki Jyväskylästä voiton sekä tappion. Päivän ensimmäisestä ottelusta joukkue punnersi 4-7 voiton Riemu II kustannuksella. Toisessa ottelussa vastassa oli hyvässä vireessä oleva Feeniks, joka päihitti Young Boysin helpon oloisesti lukemin 8-1.

Riemu II - RiPa Young Boys 4-7 (2-0)

1.Puoliaika


Young Boys juonimassa kulmapotkua Riemu ottelussa
Ottelu alkoi hyvin tyypilliseen Young Boys tapaan, kun vain 10 sekuntia ja vastustaja iskee ottelussa pelivälineen ensimmäisen k
erran maaliin. Vajaa minuutti tästä, niin Riemu oli jo 2-0 johdossa ja Young Boysin huonot aloitukset saivat jälleen lisä luvun tälle kaudelle. Onneksi takaiskut jäivät tällä kertaa vain kahteen osumaan ottelun alussa, niin ei täydellistä romahdusta ensimmäisten minuuttien aikana nähty. Puoliaika meni molempien joukkueiden pitäen palloa tasaisesti vastustajan päädyssä, mutta Riemu sai puoliskolla paremmat maalintekopaikat. Kotijoukkue sai usean ylivoimahyökkäyksen katkottuaan
Young Boysin hyökkäyksen puolestakentästä, mutta Matti Ollikainen piti pojat vielä pelissä mukana hyvillä torjunnoillaan. Young Boysin laukaukset viuhuivat taas toisessa päädyssä lähes poikkeuksetta ohi ja yli. Kertaalleen käytettiin palloa ylärimassa ja vastustajan maaliviivalla, mutta ei maalia ei saatu tehtyä ensimmäisen puoliajan aikana.
Puoliajalle lukemissa 2-0 Riemulle.


2. Puoliaika


Ottelussa kumpikaan ei ollut selvästi niskanpäällä, joten toiselle puoliskolle lähdettiin erittäin luottavaisin mielin vaikka tappiolla joukkue olikin. Paikkoja pystyttiin luomaan, mutta jatkossa pitää pyrkiä keskityymään maalintekotilanteissa tarkemmin omaan suoritukseen. Puoliskon pyörähdettyä käyntiin Riemu tuli kovalla sykkeellä päälle ja onnistui lisäämään johtoaan jo 3-0. Maalin jälkeen Young Boysillakin alkoi onnistua paremmin ja viisi minuuttia ennen loppua taululla komeili 3-5 lukemat vierasjoukkueelle. Riemu oli puoliajan alussa ottanut useita virheitä ja virhetili tulikin ottelun loppuhetkillä täyteen, mutta 10m veto ei tuottanut tällä kertaa Young Boysille ratkaisevaa osumaa. Riemu tuli vielä kerran maalin päähän, mutta kun Jesse Paasonen ja Mikko Kaminen onnistuivat vielä mieheen maalinteossa, niin ottelu kääntyi lopulta Young Boysille. Ottelu päättyi Young Boysin 4-7 voittoon Riemu II:sta.

Ottelun kokoonpano
Jesse Paasonen (2+2) +1
Erno Mäkeläinen (2+0) +2
Mikko Kaminen (2+0) +2
Tuukka Sirviö (1+2) +3
Jani Kaminen (0+2) +3
Juuso Savikurki (0+0) +1
Pietu Nykänen (0+0) 0
Joonas Heinikainen (0+0) 0
Matti Ollikainen mv (0+1)


Feeniks - RiPa Young Boysi 8-1 (5-0)
1. Puoliaika


Matti otti molemmissa otteluissa
hienoja koppeja
Jos Riemu pelissä oli aloitus huono, niin Feeniks ottelussa se oli täydellinen katastrofi. Ottelua pelattu kuusi sekuntia ja Feeniks ottelussa 1-0 johtoon. Kotijoukkue naputti taululle 10 minuutissa lukemat 5-0 ja ottelu alkoi käytännössä olla jo selvä. Ottelussa maalilla aloitti Niilo Laasonen, mutta Niiloa maaleista yksinään ei pidä syyttää. Vastustajat päästettiin tulemaan laukaisusektorille liian helposti, ja kymmenestä metristä viuhuvat yläkulmavedot olisivat olleet hankalia jokaiselle maalivahdille. Siihen lisäksi pari syöttövirhettä alakerrassa, niin ei ole helppoa olla Young Boysin maalilla sellaisessa pelissä. Matti Ollikainen otti tolppakomennuksen 5-0 tilanteessa, mutta jos ei maaleja pysytä tekemään, niin silloin ei ole väliä kuka siellä omien tolppien välissä seisoo. Puoliaika Feeniksille 5-0.

2. Puoliaika


Toisella puoliskolla joukkue pyrki saamaan vähintään yhden maalin, ettei jäätäisi nollille tässä ottellussa. Ottelu oli Young Boysin puolelta hyvin hankala alusta alkaen, koska Feeniks puolusti hyvin ja piti pallon alla jokaisessa Young Boysin hyökkäyksessä kaikkia neljää pelaajaa. Maalivahtipelikin toimi Feeniksillä hyvin ja Young Boysin vähätkin tilanteet pystyi maalivahti hoitamaan helposti. Poikien hidas liike ei tuottanut vastustajalle minkäänlaisia ongelmia puolustaessa. Onneksi joukue ei ottelussa kuitenkaan nollille jäänyt, kun Matti Ollikainen heitti hyökkääjälle pitkän pallon vastustajan kenttäpäätyyn. Tähän heittoon kerkesi ensimmäisenä Feeniksin puolustaja, joka puski pallon omaan maaliin. Feeniks onnistui toisella puoliajalla vielä muutamaan otteeseen ja lopulliset lukemat olivat tylyt 8-1 Feeniksille.

Ottelun kokoonapano
Matti Ollikainen mv (1+0)
Niilo Laasonen mv (0+0)
Pietu Nykänen (0+0) -3
Jesse Paasonen (0+0) -3
Jani Kaminen (0+0) -3
Joonas Heinikainen (0+0) -4
Mikko Kaminen (0+0) -4
Tuukka Sirviö (0+0) -4
Erno Mäkeläinen (0+0) -5


Juuso Savikurki (0+0) -2


Päivästä saldona kolme pistettä, mikä oli lähtökohtiin nähden minimitavoite joukkueelle. Otteluiden välillä oli vain kymmenen minuttia, joten väsymys painoi Feeniks ottelussa pelaajien jaloissa selvästi. Hyvä nousu Riemu II pelissä kolmen maalin takaa voittoon oli positiivinen asia, ettei pelaamista lopetettu missään vaiheessa. Pelaamisesta nautittiin ja kentälle annettiin kaikki mitä annettavana oli. Feeniks onnistui ottelussa nopeasti karkaamaan suurinumeroiseen johtoon, jolloin väsynyt Young Boys joukkue alkoi jo pohtimaan mitä ruokaa tilataan ABC:ltä, koska hyvin mahdottoman tehtävän alla oltiin tuossa ottelussa. Sarjassa Young Boys jatkaa kolmantena Riverballin ja LPK:n perässä. Joukkeen viimeinen ottelu on kahden viikon päästä Kisakaaressa lauantaina 8.3 juuri sarjavoitosta kamppailevan LPK:ta vastaan. Otteluaika selviää lähempänä ottelupäivää riippuen LPK:n tilanteesta sarjassa. Ottelu tullaan kuitenkin aloittamaan klo 16:00-18:00 aikana. Tuolloin siis kannattaa varata aikaa ja matkata Ristiinan hornankattilaan Kisakaareen kauden viimeiseen sarjapeliin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti