Patteri Baari taisteli pronssia

Lauantai

Patteri Baarin joukkue ennen ensimmäistä
pudotuspeliä
Lauantaina tiedossa oli kaksi peliä, MAHL ja Tufan. Peli MAHLia vastaan oli hyvin hidastempoinen, mutta kontrolloitu suoritus Patterin joukkueelta. Patteri Baari voitti ottelun lopulta 7-0. Vastustaja sai pari tilanteen poikasta Patterin maalille, mutta Matti "turnauksen paras maalivahti" Ollikainen hoiti oman alueensa omalla rautaisella ammattitaidolla, eikä takaiskuja nähty. Johtuiko ottelun hitaasta temmosta vai turnauksen ensimmäisestä ottelusta, että peli oli hyvin hankala selvistä voittonumeroista huolimatta. Hienoja hyökkäyksiä ja maaleja pystyttiin luomaan sekä puolustuspeli oli hyvin kasassa koko ottelun ajan. Silti tuntui, ettei tämä ollut läheskään sellainen esitys joukkueelta mitä oltaisiin pystytty esittämään.

Toinen peli oli Tufania vastaan. Pieniä, vikkeliä ja taitavia pelaajia joukkue pullollaan oli vaikea vastus Patteri Baarille. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli 3-4 selvää maalipaikkaa, mutta joko ylärima, tolppa tai pelaaja oli aina edessä. Tufani yritti paljon roikkupalloilla meidän puolustusalueelle, mutta puolustajat sekä Matti saivat nämä hoidettua kohtuu helposti pieniltä vastusajilta. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta pelin lopussa. Kun aikaa oli jäljellä, enää yksi minuutti, niin Matti heitti hyökkäysalueelle kovan laakapallon, jonka Tuukka "Maalikuningas" Sirviö puski maalin oikeaan yläkulmaan. Viimeinen minuutti saatiin hoidettua ilman takaiskua ja turnauksen toinen voitto 1-0 lukemin Patteri Baarille.

Sunnuntai

Viimeinen lohkon peli oli Team Jälkipeliä vastaan. Panoksena oli lohkon ykköstila. Patteri Baari hallitsi enemmän peliä ja loi maalipaikkoja vastustajaa paremmin. Ensimmäinen 12 minuuttinen oli kuitenkin maaliton. Toisella puoliajalla maalihanaa saatiin kuitenkin hieman aukaistua ja ottelu voitettiin 3-0. Patteri Baari voitti kaikki lohkonsa pelit ja näin ollen voitti oman lohkonsa.

Puolivälieräottelu Pallohärkiä vastaan päättyi 6-1 Patteri Baarin voittoon. Ottelu oli hyvin samantyylinen kuin Team Jälkipeliä vastaan. Pyrittiin tulemaan aina pallon menetyksen jälkeen pallon alle ja puolustamaan tiiviisti joukkueena. Hyökkäyksiin saatiin edelliseen päivään verrattuna enemmän juonikkuutta, koska Jesse "10 päivää Levillä" Paasonen ja Erno "Pronssin ratkaisija" Mäkeläinen olivat saapuneet joukkueemme vahvuuteen. Ottelussa saatiin tehtyä paikoista maalit ja peli saatiin ratkaistua epätyypilliseen Patteri Baarin tapaan jo ennen ottelun viimeistä minuuttia.

Välieriin vastaan asettui Puijon Pesäkarhut. Kovaksi tiedetty joukkue olikin vahvempi ja eteni finaaliin voittaen ottelun 3-2. Ottelu oli hyvin nopeatempoinen ja etenkin Puijon Pesäkarhut oli turnauksessa ainut joukkue, joka sai sekoitettua Patteri Baarin puolustuksen hetkellisesti. Puijon pelaajat liikkuivat hyvin ja hyökkäyksiin lähdettiin pakkienkin toimesta hyvin rohkeasti kohti Patteri Baarin maalia. Puijo johti ottelua 3-1 kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, jolloin Patteri Baari pääsi aloittamaan reikäpaidalla pelaamisen (viidellä kenttäpelaajalla). Tuukka latasikin puolestakentästä pallon maalin vasempaan laitaan kaventaen tilanteeksi 3-2. Minuutissa Patteri Baari sai vielä pari hässäkkää Puijon maalille, mutta ei sen enempää. Tiukan, puhtaan ja viihdyttävän ottelun Puijo voitti lopulta 3-2.

Tuukka ja Matti oli turnauksen tähdistöä
Pronssiottelussa vastaan asettui tuttu Tufan. Vaikka ottelu alkoi heti hävityn välierän jälkeen, niin ei tappion musertamat Patterilaiset kauaa kylpenyt murheessa. Päätettiin joukkueena, että tämä otteluhan voitetaan ja viedään kotiin mitä vietävissä vielä on. Ottelun alku oli kenties turnauksen hidastempoisinta futsalia. Patterilla painoi jalat vielä edellisestä ottelusta ja Tufan ei liiemmin vauhtia pitänyt. Pelin edetessä alkoi pallokin liikkumaan nopeammin mieheltä miehelle ja hyökkäyksiä tuli molempiin päätyihin. Ottelu oli tasatilanteessa 1-1 minuutti ennen täyttä aikaa. Kaikilla pyöri mielessä jo kerrasta poikki rangaistuslaukauskilpailu, mutta vain 20 sekuntia ennen täyttä aikaa Erno Mäkeläinen päätti toisin. Pallo oli Ernolla vasemmalla laidalla päätyrajan tuntumassa, josta hän päätti laukaista pelivälineen maalinkattoon. Ottelu päättyi heti maalin jälkeen lukemiin 2-1 Patteri Baarin pronssijuhliin. Patteri Baarin joukkueesta Tuukka Sirviö voitti maalikuninkuuden seitsemällä maalilla ja Matti Ollikainen valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Matti päästi vain viisi maalia selkänsä taakse. Puijon Pesäkarhuista Marko Huttu valitiin turnauksen pelaajaksi.

Turnaus oli kokonaisuudessa Patteri Baarilta onnistunut ja joukkueemme oli hyvin tyytyväinen kolmanteen sijaan. Turnauksen taso oli hyvin kova ja tasainen. Varsinkin pudotuspeleissä kuka tahansa olisi voinut voittaa kenet tahansa ja yllätyksiä näissä peleissä nähtiinkin. Saharan tippuminen Tufanille puolivälierässä oli suurin yllätys. FC-84 tippui mitalipeleistä, kun Team Jälkipeli kampesi itsensä vielä 3-0 tappioasemasta 3-3 tasapeliin ja voittaen rangaistuslaukauskilpailun. Puijon Pesäkarhut oli vakuuttava aina finaaliin asti, kunnes noutaja tuli, kun Team Jälkipeli pyöritti 4-0 lukemat ottaen joukkueen toisen IF Gyllit mestaruuden.

Ripa Young Boysin näkökulmasta olisi hieno homma, jos Mikkelissä innostuttaisi ensi syksynä joukkueemme lisäksi osallistumaan futsalin alueelliseen 2. divisioonaan. Selvää on, että pelaajia Mikkelistä löytyy ja taso on taistelemaan ihan sarjan kärkipaikoista aina nousukarsintoihin asti. Näin lajia saataisiin entistä enemmän ylös Mikkelin alueella ja kauan odotettuja futsal-derbyjä päästäisiin vihdoinkin pelaamaan Rantakylän parketilla.Tietysi Young Boys toivoo, että yleisökin löytää nyt helpommin joukkueemme sarjapeleihin Rantakeitaalle sekä Kisakaarelle.

Viikonloppuna Young Boysin sarja jatkuu lauantain vieraspelillä Joutsan poikia vastaan. Sunnuntainen kotipeli Hukka-Palloa vastaan on peruttu joukkueen keskeyttäessä sarjan. Takemmin asiasta voit lukea osoitteista

Ennakkoa tulossa tuttuun tapaan lähempänä pelejä.