12.1.2014

Young Boys jäi nuorempien jalkoihin Joutsassa

Joutsassa JoSePa sai revanssin Young Boyseista. Ottelu päättyi selvin 6-2 (4-1) numeroin hyvin liikkuneelle kotijoukkueelle. Yleisöäkin ottelua oli tullut seuraamaan silmämääräisesti lähemmäs sata fanaattista JoSePa kannattajaa.

1. Puoliaika

Jani Kaminen taistelee JoSepan pelaajia vastaan pallosta
Ennen ottelua arveltiin JoSePan tulevan vahvasti päälle ja vyöryttävän hyökkäyksiä Young Boysin maalille. Vaikka tämä oli joukkueemme tiedossa, niin ottelun alku oli hyvin katastrofaalinen. Peliä oli pelattu kymmenisen minuuttia ja taululla oli jo 4-0 lukemat JoSePalle. Maaleja edelsi Young Boys puolustajien yksilövirheet, merkkausvirheet ja yksi maali tuotettiin suunnitellun vaparin päätteeksi. Syötöt ei osunut Young Boysin pelaajilla ollenkaan kohdilleen ja hyökkäyksiin lähdettiin hyvin hitaasti. Näin JoSePa pääsi aina neljällä pelaajalla pallon alle. Tästä lihamuurista oli hyvin hankala päästä läpi ja mitä maalia päin meni laukauksin tai ohjauksin, niin vastustajan maalivahti otti kaiken kiinni välillä tolppia apuna käyttäen. Puoliskon loppu oli hieman parempaa peliä, kun Young Boys sai enemmän pelistä kiinni ja pelin painopiste kääntyi vastustajan päätyyn. Erno Mäkeläinen syötti Pietu Nykäselle, joka laukoi pallon maalivahdin kautta maalin oikeaan laitaan. Kavennuksen jälkeen Young Boyseilla oli vielä pari hyvää maalitpaikkaa, mutta askelmerkit ja onni ei ollut tänään meidän puolellamme. Taukotilanne 4-1 JoSePalle.

2. Puoliaika

Mikko Kaminen teki toisen Young Boysin maaleista
Toiselle puoliskolle lähdettiin kuitenkin hyvällä asenteella, koska huomattiin pelin alkavan pyöriä enemmän kotijoukkueen päädyssä. Toinen puolisko lähtikin parin vaihdon toimesta hyvin käyntiin ja pyöritys jatkui JoSePan päädyssä. Kunnon paikkoja ei kuitenkaan saatu aikaiseksi ja ottelu pysyi vielä 4-1 lukemissa. Hyvin liikkuneet JoSePan hyökkääjät iskivät 5-1 lukeman taas puolustajien syöttövirheestä. Seuraavassa vaihdossa vielä yksi osuma JoSePalle ja lukemat ratkaisevan tuntuiset 6-1. Kun ottelua oli jäljellä reilu 10 minuuttia, niin Young Boys päätti ottaa viimeisen keinon käyttöön ja alkoi pelata reikäpaitaa. Peli pyöri JoSePan päädyssä, mutta kuten koko ottelun pyöritys oli liian hidasta ja tehotonta. JoSePa puolusti 5 maalin johtoon hyvin eikä heillä ollut tarvittavaa intoa enää lisämaalien tekemiseen. Mikko Kaminen kaunisteli lukemia pari minuuttia ennen loppua kauniilla volley-maalilla, mutta se ei paljoa lohduttanut. Kaminen sanoikin ottelun jälkeen, että "Pitikö tollainen maali tulla nyt sit tällaisessa pelissä? " Ottelu päättyi kotijoukkueen 6-2 voittoon.

Ottelussa oli havaittavissa Young Boysin joukkueelta tietynlainen haluttomuus. Kaikki näki, että JoSePa halusi tätä voittoa enemmän ja sen se saikin. Puoliskojen alut olivat täysin hirveitä Young Boysin kannalta ja näihin pitää jatkossa kiinnittää enemmän tarkkuutta. Ottelu on ihan erilainen, jos puolustaa ensimmäisen puoliskon viisi minuuttia tarkasti ja pitää ottelun tasoissa, kuin antaa kaverin mennä jo parin maalin johtoon ekoissa vaihdoissa. Ottelussa nähtiin myös Young Boysin pelaajilta yksilövirheitä enemmän, kuin koko kaudella yhteensä. Näistä JoSePa rokottikin tehokkaasti.