20.1.2014

Young Boys palasi voittojen tielle

Tappioputki jäi lyhyeksi, kun Young Boys voitti PoPS-78 8-5 (2-3). Kotijoukkueella oli ottelussa lukematon määrä maalipaikkoja, mutta varsinkin ylärima oli paha alitettava ensimmäisellä puoliajalla.

1.Puoliaika

Vili pääsi kahdesti maalin makuun
Vaikka Young Boys pyrki ottamaan alun tarkkaan, ettei heti alussa takaiskuja nähtäisi, niin siitä huolimatta ensimmäisen osuman iski vierasjoukkue. PoPSin hyökkääjä katkaisi keskialueella syötön, josta pääsivät 2vs1 ylivoimahyökkäykseen. Tästä ei PoPSin joukkue
erehtynyt ja pallo ensimmäisen kerran Young Boysin maalissa ajassa 1:07. Joutsa-Romahdusta ei onneksi nähty ja tappiot saatiin ensimmäisten vaihtojen aikana pidettyä pieninä. PoPS vain kahden vaihtopelaajan voimin antoi kotijoukkueelle pallonhallinnan lähes täysin. Tämän vuoksi peliä käytiin suurimmaksi osaksi PoPSin päädyssä tilanteita luoden. Paikkoja oli ensimmäisellä puoliskolla toistakymmentä, mutta ylärima, tolpat ja maalilla pelannut PoPSin kapteeni Teemu Hallikainen hoiti suurimman osan vedoista väljemmille vesille. Onneksi ottelun ratkaisija Mikko "hattutemppu" Kaminen sai kuparisen rikki ajassa 07:53. Pyöritys jatkui tasoituksen jälkeen edelleen PoPSin päädyssä ja Young Boys siirtyi ensimmäisen kerran johtoon Vili Häkkisen läpiajon päätteeksi. Tilanne tällä hetkellä 2-1 ja pelikello näytti 12:47. Puoliajan loppuhetkillä Young Boysille iski musta
hetki. PoPSi iski vajaassa minuutissa kaksi osumaa ja siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon. PoPSilla oli ensimmäisellä puoliskolla vain neljä maalipaikkaa, joista se tehokkaasti käytti kolme maalintekoon. Young Boysilla oli lähemmäs kaksikymmentä paikkaa, joista vain kaksi saatiin sisään. Puolisko päättyi 2-3 lukemiin PoPSille.

2.Puoliaika

Mikko hassutteli kolme maalia PoPSin verkkoon
Joukkueemme on tällä kaudella tottunut lähtemään pelaamaan toiselle puoliskolle takaa-ajajan asemasta, niin mitään syytä panikkiin ei tauolla ollut. Peli oli hyvin hallussa ja paikkoja maalien tekoon tuli. Luottoa siis oli, että kyllä ne paikat käytetään toisella puoliskolla paremmin hyödyksi.Toinen puoliaika meni samalla kaavalla, kuin ensimmäinenkin PoPSin yrittäessä vastahyökkäyksillä luoda maaleja ja Young Boysin pyörittäessä peliä. Tasoitus tuli Erno "tasoitusmaali" Mäkeläisen toimesta ajassa 23:05 Tuukka Sirviön syötöstä. Vain hetki tästä, niin Mikko Kaminen ja Vili Häkkinen maalasivat maalin mieheen ja tilanteeksi kotijoukkueen kannalta helpottava 5-3 johto. Aikaa oli jäljellä kuutisen minuuttia, kun PoPS sai pallon kotijoukkueen päätyyn pyörittäen peliä reikäpaidalla. Tämän pyörityksen päätteeksi PoPSille syntyi 5-4 kavennusosuma. Young Boysilla ei ollut ensimmäisellä puoliajalla yhtään kumulatiivista virhettä, mutta toisella puoliajalla viisi virhettä tuli nopeasti täyteen. Young Boys pyrki pelaamaan rauhallisesti, ettei kuudennetta virhettä tulisi, mutta neljä minuuttia ennen täyttä aikaa tuomarin pilli kävi Young Boysin virheen merkiksi. Kotijoukkue kävi hieman lämpöisenä tilanteessa, koska ensin Tuukka Sirviötä rikottiin vastustajan päädyssä eikä tilanteesta vihelletty asiaan kuuluvaa virhettä PoPSille. Viheltämättömästä tilanteesta vain pari sekuntia myöhemmin Tuukka taistelee PoPSin puolustajan kanssa josta vihelletään virhe Young Boysille. Onneksi 10 metrinen menee reilusti yli ja Young Boys säilytti maalin johtonsa. Piinasta kotijoukkueen päästi Mikko Kaminen sivaltamalla ottelun kolmanne maalinsa ajassa 36:38. Tämän jälkeen numeroita pääsi kaunistelemaan Joonas Heinikainen ja maalivahti Matti Ollikainen. Viimeisellä minuutilla PoPS sai vielä yhden maalin huonon puolustuspelaamisen seurauksena. Ottelu päättyi Young Boysin 8-5 voittoon.

Ottelun tärkein tavoite täyttyi, eli saatiin voitto alle. Ottelussa saatiin paljon tilanteita, mutta maalinteko oli hyvin hankalaa, jälleen kerran. Jarmo Oravan poissa olo näkyy kovinkin oleellisesti Young Boysin hyökkäyksissä. Kun joukkueesta on pois pelaaja, jonka piste/peli tahti liki kolmekymmentä ottelua on ollut lähemmäs 3, niin tämä näkyy väkisinkin koko joukkueen tehoissa. Tietysti PoPS pelissä oli sellaisia paikkoja, mistä pitäisi pallo saada maaliin ja ratkaista pelit hyvissä ajoin. Onneksi Mikko Kaminen ja Vili Häkkinen paikkasivat joukkueemme tehottomuutta eikä kolmatta takaiskua tullut.

Seuraavan kerran Young Boys taistelee pisteistä tulevana sunnuntaina. Ottelut pelataan Ristiinan Kisakaaressa. Klo 17:00 kohdataan ensin Kady III ja illan toisessa ottelussa klo 19:00 sarjakärki SC Riverball. Tuolloin ratkeaa onko Young Boysilla enää asiaa sarjan kärkeen vai jääkö joukkue taistelemaan himmeimmistä sijoista.