27.1.2014

Hyvä peli-ilme ei tuottanut kaivattua tulosta

Young Boysin lohkovoitto jäi haaveeksi Riverball tappion myötä. Joukkue taisteli hyvin ja urhoollisesti sekä esitti hyviä otteita, mutta sekään ei riittänyt. Riverball otti lopulta 4-5 voiton ja marssii vakuuttavasti ilman tappioita lohkon kärjessä. Edes voitettu Kady peli ei ottelun jälkeen mieltä lämmittänyt, kun joukkue tajusi tavoitteen karisevan tavoittamattomiin tällä(kin) kertaa.

RiPa Young Boys- Kady III 12-0 (7-0)

Päivän otteluiden alla Young Boysin kokoonpano oli hyvin eläväinen, kun Toni Hänninen ja Jesse Paasonen eivät pystyneet pelaamaan. Tonin selkä ei olisi kestänyt pelaamista ja Jesselle iski lämpöä kuumeen muodossa juuri pelipäivänä. Onneksi liikettä oli myös toiseen suuntaan, kun Juuso Savikurki pääsi loukkaantuneiden listalta kokoonpanoon. Kokoonpanossa oli lopulta hyvä 2+9 pelaajan miehistö.

1.Puoliaika

Joukkuehengen luontia ennen ottelua

Ottelu alkoi välittömästi kotijoukkueen hallinnalla sekä pommituksella. Kady pysyi ottelun pari ensimmäistä vaihtoa vielä mukana, mutta tämän jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Young Boys iski nopeasti 4-0 johdon ja Kadyn selkäranka alkoi katketa nikama nikamalta sekä henkinen kantti pettää. Tästä osoituksena yhden Kady pelaajan turhautuminen ensin epäurheilijamaisella käytöksellä, keskikentän törkeällä taklauksella sekä tuomarin pienellä tönäyksellä. Aikaa näihin toimiin kului vain 15 sekuntia ja tuloksena oikeutetusti kahden keltaisen kautta punainen kortti ja kentältä poisto. Vain hetki tästä, niin valitettavasti Kadyn yksi kenttäpelaaja loukkaa itsensä niin pahasti, että hänet jouduttiin viemään Mikkelin keskussairaalaan. Allekirjoittaneelta tilanne jäi hieman epäselväksi, mutta toivottavasti ei pahempaa vammaa sattunut ja kyseinen pelaaja pääsee jatkamaan pelejään Kadyn paidassa vielä tällä kaudella. Puoliaika päättyi lopulta 7-0 Young Boysin johtoon.

2.Puoliaika.

Mikko Kaminen viimeistelee ottelun neljännen osumansa
Toisella puoliskolla pyrittiin ottamaan hieman rauhallisemmin ja tarkoituksena oli luoda pitkiä hyökkäyksiä. Näin säästeltäisiin voimia toiseen otteluun ja Kady ottelu saataisiin nopeasti pois alta, jotta valmistautuminen Riverball peliin voisi alkaa. Toinen puoliaika olikin pelailua, jossa tahtipuikkoja piti kotijoukkue Young Boys. Numeroita kaunisteltiin vielä viidellä maalilla ja ottelu päättyi lopulta Young Boysin 12-0 voittoon. Ottelussa nollapelin torjunut Matti "Laukoa saa, mut tuskin menee" Ollikainen torjui Young Boys historian toisen nollapelin. Edellinen nollapeli tapahtui 46 ottelua sitten vuonna 2010, jolloin pojat voittivan MyPassionin samaisella kentällä lukemin 7-0. Ottelussa Mikko "Mulla ei käy ikinä lappu" Kaminen oli täysin pitelemätön iskien tehot 4+1. Myös Tuukka "Maalikuningas" Sirviö ja Pietu "Voitolla yöhön" Nykänen olivat hyvällä pelipäällä ja molemmat iskivätkin kaksi häkkiä mieheen.

Joonas Heinikainen (0+0) +4

RiPa Young Boys - SC Riverball 4-5 (3-1)

1.Puoliaika.

Tuukka kaadettiin selvässä maalintekotilanteessa
Riverball ottelu alkoi 45 minuuttia Kady ottelusta ja tunnelma oli hyvin odottavainen. Kisakaaren hornankattilaan oli saapunut hyvin väkeä molempiin otteluihin ja yläparven ensimmäinen seisomarivistö oli täytetty jokaista paikkaa myöten. Kun tuomari lopulta vihelti ottelun alkaneeksi, niin tärkeä taistelu sarjan kannalta saattoi alkaa. Alku oli lievästi Riverballin hallintaa. Vierasjoukkue karvasi hyvin ylhäältä ja näin häiritsi Young Boysin pelinrakentelua. Riverin hyökkääjä saikin karvattua Young Boysin puolustajalta pallon ja laukoi ottelun ensimmäisen maalin oikean tolpan kautta maaliin. Riveri siirtyi ottelussa 0-1 johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkue alkoi saada enemmän otetta ottelusta ja paikkoja alkoi syntyä myös Riverin päätyyn. Kuten edellisessä ottelussa, niin tässäkin maaleja latoi Mikko Kaminen. Mise iski kaksi näyttävää maalia ja näin siirti Young Boysin 2-1 johtoon ja yleisö nautti tästä tilanteessa täysin rinnoin. Young Boys lisäsi johtoaan, kun Tuukka Sirviö laukoi 3-1 maalin viiden metrin rangaistuslaukauksen oikeaan alakulmaan. Tilannetta edelsi Riverin puolustajan rike, jossa Tuukka kaadettiin selvässä maalintekotilanteessa. Puoliaika päättyi tilanteessa 3-1 Young Boysille.

2.Puoliaika

Young Boysilla oli paikkoja ratkaista ottelu
pelatessaan reikäpaidalla
Riveri tuli kovaa toiselle puoliskolle. Reilu minuutti ja Riveri saa juonittua kavennusosuman kulmapotkun päätteeksi. Tämän jälkeen kotijoukkueen peli hieman sekosi ja keskialueelle syntyi turhaa tilaa. Tämän vuoksi Riverin hyökkääjät pääsivät helposti vaarallisiin tilanteisiin ja yhden näistä se käyttikin hyväksi tasoittaen ottelun tilanteeksi 3-3. Tasoituksen jälkeen Young Boys pääsi peliin mukaan ja alkoi luoda lisää paikkoja vierasjoukkueen maalille. Peliä käytiin enimmäkseen Riverin päädyssä ja Riveri oli pieni muotoisen paineen alla. Kentällä Young Boys puskee vimmatusti päälle ja yleisö ylhäällä kannustaa omiaan, niin äänekkäästi että kentällä kommunikointi muodostui haastavaksi fanaattisten fanien kannustaessa omiaan. Yleisö sai lopulta mitä oli vaatinut ja toivonut, kun Joonas "Joukkueen sakkokuningas" Heinikainen pyörähti keskialueella vastustajasta irti ja löysi syötöllään takatolpalle juoksevan Erno "ei se mee" Mäkeläisen. Tilanteessa Epi iski 4-3 johtomaalin noin kymmenen minuuttia ennen loppua ja Kisakaaren Hornankattila räjähti yleisön villiintyessä johto osumasta. Young Boysin virheet olivat tässä vaiheessa valitettavasti jo täynnä ja keskialueella sattunut käsivirhe merkkasi sitä, että pallo vietiin kymmeneen metriin. Riverin hyökkääjä ei epäonnistunut ja tilanteeksi 4-4. Kun ottelua oli jäljellä kolme minuuttia, niin Young Boys pääsi jauhamaan peliä reikäpaidalla Riverin päätyyn. Kotijoukkueella olikin useampi paikka tehdä johto osuma, mutta nyt oli tuuri sekä askelmerkit Riverin puolella. Paine oli kova ja Riveri kesti sen iskemällä vain 15 sekuntia ennen loppua 4-5 voittomaalin jotka olivat myös loppulukemat.

Luonnolisesti hyvin pettyneitä Young Boysin pelaajia oli ottelun jälkeen, koska mahdollinen sarjavoitto olisi vaatinut voiton ottelusta. Pienestä oli kiinni, mutta pallo on pyöreä ja tiukoissa peleissä marginaalit ovat hyvin pienet. Tässä ottelussa Riveri ehkä hieman vastaantulijana sai kuitenkin raavittua ottelusta voiton. 4-4 Tilanteessa Young Boysilla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin yrittää rohkeasti reikäpaidalla voittoa. Tasapeli ei olisi hyödyttänyt kotijoukkuetta sarjan kannalta, kuin kolmannen sijan varmistamista. Tällä kertaa käteen ei jäänyt edes sitä kuuluisaa kuivaa luuta.

Ottelu oli hyvin tasokas ja yleisöystävällinen pelitilanteiden vaihtuessa nopeasti. Vaikka ottelu oli tunnetasoltaa hyvin korkea, niin kummaltakaan joukkueelta ei nähty ottelun missään vaiheessa yhtään ylilyöntiö  vaan peli pysyi kovaotteisena sääntöjen sisällä. Sarjassa tilanne on se, että SC Riverball ja LPK taistelevat lohkovoitosta ja Young Boys sekä JoSePa kolmannesta sijasta. Young Boysilla on jäljellä vielä viisi ottelua eikä niissä otteluissa annetaan yhtään periksi. Pelit hoidetaan kunnialla sarjan loppuun asti ja viimeisen ottelun jälkeen katsotaan mihin sijoitus lopulta riittää. Young Boys kiittää yleisöä hyvästä kannustuksesta ja toivoo yleisön löytävän paikalle myös ensi sunnuntaina, kun Rantakeitaassa kohdataan Joensuun JIPPO.